Retir de dramatúrgia

per Daniel J. Meyer

15 març  6.00 pm-17 març 6.00 pm

Objectiu

Escriure una obra de teatre  (o al menys tenir-la quasi acabada i la estructura sencera) en un cap de setmana

Descripció de programa

A escriure s'aprèn escrivint. Però ... sempre fa pànic, o mandra, o busquem diferents excuses per no fer-ho i després no ensenyar-ho a ningú. A través d'aquestes classes, parlarem de conceptes bàsics de dramatúrgia, escriurem escenes per després destruir-les i per reconstruir-les més tard, comprimir-les ,  però sobretot, ens centrarem en trobar:

-Estratègies i mètodes per seure a escriure o desbloquejar-nos (és una decisió, i un sacrifici - sempre triaries una altra cosa millor a fer-)

- Diferents motors per inspirar-nos, i escriure del que realment volem i sobretot, treure'ns la por a fer-ho (les cançons de trap  o cursis també valen)

I per acabar,  intentaré que ens quedi clar que escriure no és, tan complicat i solemne com es creu, si ets fidel a tu mateix/a. Així que, en aquest taller, intentarem escriure, tant com puguem.  Potser, fins i tot una obra sencera.

PD: Porteu seleccionada una escena, un videoclip, una foto o pintura i cançons diverses.  Recordeu dur el portàtil  i auriculars per escoltar música.

Com serà

Farem  “les classes” (sessions d’escriptura, debats posteriors, lectures, etc.), però també intentarem crear vincles entre tots els integrants del grup (la creativitat i el treball, necessiten moments de descans)  per fer que ens enriquim també amb la mirada dels altres.

El professor

Daniel J Meyer va nèixer a Buenos Aires, Argentina, i viu a Barcelona des de fa vint anys, on ha desenvolupat la seva trajectòria professional. Va estudiar Arts del Teatre a COSATYC/ANDAMIO 90, amb especialització de direcció teatral i interpretació, a part de cursos a l’Obrador de la Beckett, Eòlia i Postgrau de  producció i gestió d’espectacles.

És l’autor d’ A.K.A (Also Known As), obra guardonada amb diversos premis i que ha esdevingut un veritable fenomen teatral a tot l’estat i a Iberoàmerica. Des de la seva estrena l’any 2018, A.K.A  ha estat publicada i traduïda en nou idiomes, estrenada a divesos països(Argentina, Grècia -2024–, Finlàndia–2024–, properes produccions a confirmar) publicada (en català -Ed. Flyhard, castellà –Ed. Antígona i alemany - Neofilis) multi-premiada (Premi MAX, Butaca i FlorenciUruguai, Premis Hugo Argentina, entre d’altres)

L’autor va rebre el PREMI MAX a la Millor autoria revelació  per la seva obra SHÓA, l’any 2019.  L’any 2023 va estrenar dues obres amb gran repercussió:  UPPGIVENHET al Teatre Nacional de Catalunya (publicada, també, pel TNC) i SCRATCH, al Teatre Villarroel  (publicada per la Fundació SGAE). Meyer ha dirigit i escrit totes les obres de la companyia Descartable Teatre. A la temporada 2023/24 s’ha estrenat a Barcelona la seva obra PRIVATE, al Teatre Gaudí (Barcelona) i, ben aviat, l’obra LLEGAT al Teatre Akadèmia (Barcelona)

Daniel J Meyer ha treballat amb companyies en qualitat de director, dramaturg, o assessor i, en diversos musicals de gran format, al departament de direcció. En l’àmbit pedagògic ha impartit classes per tot el territori. A més, és el soci fundador, juntament amb Montse Rodríguez Clusella, de la productora AKA TEATRO

Daniel Meyer ha rebut diversos premis al llarg de la seva trajectòria, entre ells Premi Teatre Barcelona, Premis Butaca, Premis de la crítica i Premis Max.

Condicions

Retir de dramatúrgia

15-16-17 març

Casa vacacional Cal Guineueta. Cubells (La Noguera. Lleida)

Preu per persona:

390 € en habitació d’ús doble

450 € en habitació d’ús individual

280 € sense allotjament (inclou dinars i sopars)

El preu inclou el taller, dos nits d’allotjament en la modalitat seleccionada, pensió completa des del sopar de divendres fins al dinar de diumenge i impostos

Els cursos tenen places limitades. Per a que el curs es pugui fer caldrà que aquest tingui un mínim de participants inscrits. En cas contrari, s’anul·larà.

La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Inscripció

La inscripció es farà escrivint un correu a reserves@calguineueta.com indicant:

  • Nom i nif de la persona participant
  • Data de naixement
  • Modalitat d’allotjament : habitació ús individual, habitació ús doble, sense allotjament

Tot seguit s’enviarà a la persona inscrita les dades per a formalitzar l’import del taller i reservar la plaça

Contacte

Mercè Bosch Roma

m 669350002

reserves@calguineuta.com