Retir de dramatúrgia
per Daniel J. Meyer
29 d’abril 6.00 pm – 1 maig 6.00 pm

El taller

Escriure una obra de teatre (o al menys tenir-la quasi acabada i la estructura sencera) en un cap de setmana
Descripció de programa
A escriure s’aprèn escrivint. Però … sempre fa pànic, o mandra, o busquem diferents excuses per no fer-ho i després no ensenyar-ho a ningú. A través d’aquestes classes, parlarem de conceptes bàsics de dramatúrgia, escriurem escenes per després destruir-les i per reconstruir-les més tard, comprimir-les , però sobretot, ens centrarem en trobar:
-Estratègies i mètodes per seure a escriure o desbloquejar-nos (és una decisió, i un sacrifici – sempre triaries una altra cosa millor a fer-)
– Diferents motors per inspirar-nos, i escriure del que realment volem i sobretot, treure’ns la por a fer-ho (les cançons de trap o cursis també valen)
I per acabar, intentaré que ens quedi clar que escriure no és, tan complicat i solemne com es creu, si ets fidel a tu mateix/a. Així que, en aquest taller, intentarem escriure, tant com puguem. Potser, fins i tot una obra sencera.
PD: Porteu seleccionada una escena, un videoclip, una foto o pintura i cançons diverses. Recordeu dur el portàtil i auriculars per escoltar música.
Com serà
Farem “les classes” (sessions d’escriptura, debats posteriors, lectures, etc.), però també intentarem crear vincles entre tots els integrants del grup (la creativitat i el treball, necessiten moments de descans) per fer que ens enriquim també amb la mirada dels altres.

El professor

Daniel J Meyer va nèixer a Buenos Aires, Argentina, 1982. Va estudiar Arts del Teatre a COSATYC/ANDAMIO 90 amb especialització de direcció teatral i interpretació a part de cursos a l’Obrador de la Beckett, Eòlia i Postgrau de producció i gestió d’espectacles.
És l’autor d’ A.K.A (Also Known As), obra guardonada amb diversos premis i que ha esdevingut un veritable fenomen teatral a tot l’estat i a Iberoàmerica. Des de la seva estrena l’any 2018, A.K.A ha estat publicada i traduïda en diversos idiomes.
Meyer ha dirigit i escrit totes les obres de la companyia Descartable Teatre: Historia de una reventada, Abans, Fusells, Nestea con vodka, Cola con Anís, Deflacionable, Dain &Giggy live sex, Descartable. També va dirigir Tothom diu que està bé , en co-producció amb LaPepoTeatre, i Dogma de PuntMoc. També, és l’ajudant de direcció habitual i/o director resident d’Àngel Llàcer i Manu Guix i ha participat com a ajudant de direcció de David Selvas .
Durant l’any 2021, l’autor ha estat seleccionat per participar al “IX Laboratori de Escritura Teatral Fundación SGAE 2021” amb l’escriptura d’una nova obra titulada SCRATCH, i prepara l’escriptura de dues obres que, previsiblement, s’estrenaran al 2022.
A la tardor de l’any 2022, està programada l’estrena d’una obra seva titulada UPPGIVENHET
Daniel Meyer ha rebut diversos premis, entre ells Premi Teatre Barcelona, Premis Butaca, Premis de la crítica i Premis Max.

Condicions

Retir de dramatúrgia

29 i 30 d’abril, 1 maig
Casa vacacional Cal Guineueta. Cubells (La Noguera. Lleida)
Preu per persona:
380 € en habitació d’ús doble
450 € en habitació d’ús individual
280 € sense allotjament (inclou dinars i sopars)
El preu inclou el taller, dos nits d’allotjament en la modalitat seleccionada, pensió completa des del sopar de divendres fins al dinar de diumenge i impostos
Els cursos tenen places limitades. Per a que el curs es pugui fer caldrà que aquest tingui un mínim de participants inscrits. En cas contrari, s’anul·larà.
La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Inscripció

La inscripció es farà escrivint un correu a reserves@calguineueta.com indicant:
– Nom i nif de la persona participant
– Data de naixement
– Modalitat d’allotjament : habitació ús individual, habitació ús doble, sense allotjament
Tot seguit s’enviarà a la persona inscrita les dades per a formalitzar l’import del taller i reservar la plaça

Contacte
Mercè Bosch Roma
m 669350002
reserves@calguineuta.com